Filet-O-Fisk

Gordon P. Henriksen har aldrig haft lyst til at smage McDonald’s fiskeburger Filet-O-Fisk, men alligevel har han ladet sig inspirere. Her giver han sit bud på sin egen fiskeburger. Ligesom Filet-O-Fish inkluderer den ost og en tatarsauce.

Gordon P. Henriksen / Columbus Leth
 
 

Det skal I bruge

 

4 briocheboller
4 solide stykker fiskefilet fra torsk, havkat, lange, brosme eller lignende
Ca. 100 g pistacienødder
Panko rasp
Fritureolie
1 bundt frisk dild
Parmesanost
1 pose frosne pomfritter

Blomkålssalat

1 blomkålshoved
100 g smør
Salt og peber
1 rødløg

Tatarsauce
Ca. 40 g kapers
2 syltede agurker
1,5 dl god mayo
1,5 dl cremefraiche
1 godt bundt estragon
Salt og peber
Saften fra 0,5 citron

 
 

Sådan gør I

 

Burgeren er baseret på et solidt stykke friturestegt torsk, havkat, lange, brosme eller lignende, som er paneret i panko med finthakkede pistacienødder, der giver smag og sødme. Den hjemmelavede tatarsauce er den samme opskrift, som jeg bruger til fish and chips i min bog "Et liv i fisk", og så er der en frisk grillet blomkålssalat på.

Tatarsaucen kan du lave i forvejen og have klar på køl. Finhak kapers, syltede agurker og estragon, bland op med resten af ingredienserne, og smag til, så du ved, om der skal justeres på noget.

Blomkålssalaten kan også fint laves i forvejen. Smør et blomkålshoved ind i smør, og giv det lidt salt og peber. Så sætter du det ind under ovngrillen på fuld knald, og vender det så den bliver godt grillet og en lille smule sort på alle sider. Det må gerne være ret råt og sprødt indeni. Så skærer du det i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern og blander det med tynde løgringe. Jeg serverer ofte grillede blomkålsskiver som en salat, hvor jeg giver det en lille dressing på honning, citronsaft og lidt olie og eddike. Men det er ikke nødvendigt med dressing, når det skal i en fiskeburger, som smøres godt ind i tatarsauce.

Hak pistacienødderne, og bland dem med pankorasp. Fisken vendes i mel, derefter i en blanding af mælk og æg, og til sidst rulles den i panko/ nøddeblandingen, hvorefter den skal en tur i fritøsen, til den er flot gylden. Du begynder nok at fornemme, at jeg bruger min fritøse en del.

Underdelen af bollen smøres med tatarsauce, så et stykke fisk, salat, lidt grove parmesanflager og til slut en gang tatarsauce til – og en masse dild, inden du smider låget på.

Jeg synes, at burgeren gør sig godt med et stort glas cola med isterninger og en gang pomfritter til, og det skal selvfølgelig helst være de lange tynde, der ligner dem fra Mc- Donald's.

Velbekomme – nu har du en fiskeburger, der vil noget!

 

HA’ DET FOR VILDT

Bogen “Ha’ det for vildt” handler om alle de oplevelser, man kan have med et gevær, en fiskestang eller en køkkenkniv i hånden. Den fortæller om, hvordan vi får en tættere og mere meningsfuld forbindelse med naturen, når vi fisker, jager og tilbereder de vilde råvarer.

Få 20% rabat

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du får 20% rabat på Gordon P. Henriksens bog “Ha’ det for vildt” ved køb på www.gad.dk.

Ved købet skal du oplyse din rabatkode, som du finde ved at logge ind på “Min side” på www.sportsfiskeren.dk.



Næste
Næste

Crispy reje snack