Crispy reje snack

10 personer | 15-30 minutter

 
 

Det skal I bruge

 

Udstyr
Tykbundet gryde
Sigte
Et par skåle

Reje snack

Et par håndfulde friskfangede rejer
1/2 dl mel
1/2 dl maizena
300 ml raps- el. solsikkeolie
Salt
Peber
Cayennepeber

Mayonaise
1 æggeblomme
1/2 tsk sennep
1/2 tsk æblecidereddike
Ca 1 dl solsikkeolie
Salt
Peber

 
 

Sådan gør I

 

Reje snack

  1. Bland mel, maizena og krydderier i en skål

  2. Vend rejerne i blandingen

  3. Opvarm olien i en lille gryde – når du kan putte en reje i olien og rejen begynder at syde med det samme, er olien varm nok

  4. Frituresteg rejerne i mindre portioner, så de er jævnt fordelt i gryden, indtil mel og rejer har fået en jævn gylden-orange farve

  5. Tag rejerne op med en hul-ske og lad dem tørre på lidt køkkenrulle

Tip: Hvis I gerne vil have en kraftigere smag, kan I starte med at marinere rejerne i en blanding af revet hvidløg og soya.

Mayonnaise

  1. Pisk æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber sammen til en jævn masse

  2. Hæld gradvist lidt af olien i mens du fortsat pisker – sørg for, at olien optages helt i blandingen inden du tilføjer mere

  3. Når du føler mayonnaisen har den rette konsistens smages den til med salt, peber, sennep og eddike

 
Opskriften er udviklet af Kyst Kollektivet


Forrige
Forrige

Filet-O-Fisk

Næste
Næste

Krabbegryde på kysten