Crispy reje snack
10 personer | 15-30 minutter
Det skal I bruge
Udstyr
Tykbundet gryde
Sigte
Et par skåle
Reje snack
Et par håndfulde friskfangede rejer
1/2 dl mel
1/2 dl maizena
300 ml raps- el. solsikkeolie
Salt
Peber
Cayennepeber
Mayonaise
1 æggeblomme
1/2 tsk sennep
1/2 tsk æblecidereddike
Ca 1 dl solsikkeolie
Salt
Peber
Sådan gør I
Reje snack
Bland mel, maizena og krydderier i en skål
Vend rejerne i blandingen
Opvarm olien i en lille gryde – når du kan putte en reje i olien og rejen begynder at syde med det samme, er olien varm nok
Frituresteg rejerne i mindre portioner, så de er jævnt fordelt i gryden, indtil mel og rejer har fået en jævn gylden-orange farve
Tag rejerne op med en hul-ske og lad dem tørre på lidt køkkenrulle
Tip: Hvis I gerne vil have en kraftigere smag, kan I starte med at marinere rejerne i en blanding af revet hvidløg og soya.
Mayonnaise
Pisk æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber sammen til en jævn masse
Hæld gradvist lidt af olien i mens du fortsat pisker – sørg for, at olien optages helt i blandingen inden du tilføjer mere
Når du føler mayonnaisen har den rette konsistens smages den til med salt, peber, sennep og eddike
Opskriften er udviklet af Kyst Kollektivet