Krabbegryde på kysten
10 personer | 60-90 minutter
Det skal I bruge
Udstyr
To store bålgryder
Grillrist
Et bål
Suppen
Friskfangede krabber (gerne ca. 2-3 pr. person)
1,5 liter tomatsauce
5 dl havrefløde
1,5-2,5 liter vand (justér afhængigt af ønsket konsistens)
5 løg, hakket
15 kartofler, skrællet og skåret i bidder
5-10 små gulerødder, hakket i mindre stykker
5 fed hvidløg, hakket
2,5 tsk chiliflakes eller frisk chili (smag til efter styrke)
2,5 tsk paprika
2,5 bouillonterninger
1 dl citronsaft eller saften fra 2 citroner (erstatning for hvidvinens syre)
Salt og peber (smag til)
Frisk persille til servering
Evt. flute med smør
Sådan gør I
Krabberne halveres. Stik spidsen af en skarp kniv ned i ryggen på krabben. Skær ned igennem kroppen, så den er halvvejs halveret og skær den helt over.
Læg krabberne i en gryden. Hæld vand over så det dækker. Tilsæt bouillonterningerne og kog op, og lad det simre i 30 min.
I den anden gryde steges løg, hvidløg, kartofler, gulerødder og krydderier til løgene er bløde og lidt gyldne.
Hæld lidt af fonden over i gryden med kartofler så de kan begynde at koge, men lad lidt fond blive tilbage med krabberne og simre videre.
Flutene lægges på grillen og vendes jævnligt.
Efter kartoflerne har kogt i 6-7 minutter, tilsættes tomatsauce og det simrer videre. Rør jævnligt, og pas på det ikke får for meget varme og brænder på.
Efter et par minutter tilsættes havrefløden og
lidt mere af krabbefonden, til den har den rette konsistens.Lad retten simre et par minutter med fløden i.
Tjek at kartoflerne er kogte og smag til med salt og peber.
Server med en skive citron, frisk peber og flute med smør til.
Opskriften er udviklet af Kyst Kollektivet