Blåmuslinger i Limfjordsporter

Uanset om du selv plukker dem eller køber dem ved fiskemanden, så er blåmuslinger en lækker vinterspise. Her får du Gordon P. Henriksens opskrift på blåmuslinger i Limfjordsporter. 

Gordon P. Henriksen / Columbus Leth
 
 

Det skal I bruge

 
Opskriften er til 4 personer

2 kg blåmuslinger

250 g meget finthakket bacon

2 finthakkede løg

Fintrevet skal af 1 øko- citron

4 fed finthakket hvidløg

Ca. 2 spsk. finthakket frisk rosmarin

Ca. 3-4 dl Limfjordsporter 

Ca. 2 dl piskefløde

2 tsk. groftkværnet sort peber

1 fingerspids salt eller to

1 bundt bredbladet persille

 
 

Sådan gør I

 

Jeg elsker blåmuslinger! Og så er de endda ret billige – eller endnu bedre: Man kan selv samle dem i de kolde måneder.

Klassikeren med at dampe dem i hvidvin, hvidløg, dild og fløde holder hele vejen, men det gør det så sandelig også at dampe dem i øl. Jeg laver ofte en ret, hvor jeg bruger en superkraftig belgisk juleøl eller i dette tilfælde en Limfjordsporter med masser af smag.

Start med at svitse bacon, og tilsæt så løg og hvidløg, som steges gennemsigtige i baconfedtet. Så tilsættes citronskallen og rosmarinen. Nu begynder det for alvor at dufte. Du kan tilsætte lidt madolie, hvis du mangler fedtstof, men baconfedtet burde kunne gøre det.

Så skal porteren i, og når det koger, smider du muslingerne i og lægger låg på. Det hele skal dampe i 5-7 minutter, til muslingerne har åbnet sig, og så hælder du fløden på, giver det et hurtigt opkog, tilsætter persillen, og rører det hele rundt en omgang. Du kan enten sætte hele gryden på bordet eller anrette portioner i en skål med rigeligt af saucen og lidt persilledrys på toppen. Husk en ske og lidt godt brød til at suge alt saucen op med. Og ja, der drikkes selvfølgelig øl til. Man kan drikke den samme porter, man har brugt til muslingerne, men en lidt lysere, men stadig mørk øl som for eksempel en Brown Ale, gør sig også glimrende til. God appetit!

 

Et liv i fisk

"Et liv i fisk" handler ikke om, hvordan man fanger fisk, men mere om hvorfor vi fanger dem. Gordon P. Henriksen tager dig med på en spændende fortælling om oplevelser, fællesskaber, udfordringer, kammeratskab, mental sundhed, og så får du også en masse dejlige opskrifter, der kan laves på fisketurene eller hjemme i køkkenet.

Få 20% rabat

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du får 20% rabat på Gordon P. Henriksens bog “Ha’ det for vildt” ved køb på www.gad.dk.

Ved købet skal du oplyse din rabatkode, som du finde ved at logge ind på “Min side” på www.sportsfiskeren.dk.



Kommende kurser, netværksmøder og events
Forrige
Forrige

Sådan søger du en fond

Næste
Næste

Varde SPF: Overspringerne Anno 2008