Curly Horn

10 personer | 45-60 minutter

 
 

Det skal I bruge

 

Curly horn
Hele hornfiskefileter, halveret på langs, fra 20-25 fisk
10 æg
6 dl Hvedemel
6 dl panko rasp
Salt og peber
Solsikkeolie til friturestegning

Tatar sauce
5 dl mayo
8 dl græsk yoghurt
4-5 spsk kapers, hakket
6 syltede agurker, finthakket
5 fed hvidløg, presset
4 tsk Dijon sennep
Et squeeze citronsaft
Salt og peber
En lille håndfuld krydderurter, fx purløg, persille og dild, finthakket

Grillet strandkål
20 friske skud strandkål
Olivenolie
Flagesalt

 

De unge skud, som smager bedst, har en flot lilla til dyb rød farve.

Kålen kan både tilberedes på grillen, bålet og komfuret.

 

Sådan gør I

 

Curly Horn

  1. Bland hvedemel med lidt salt og peber i en dyb tallerken.

  2. Pisk ægget i en anden dyb tallerken.

  3. Hæld pankorasp i en tredje dyb tallerken.

  4. Vend først hornfiskefileterne i mel, derefter æg og tilsidst i panko rasp. Læg klar på en tallerken.

  5. Opvarm fritureolie i en gryde. Den er klar når olien syder omkring en krumme af panko raspen. Sæt blusset på medium varme.

  6. Frituresteg de panerede hornfiletter én ad gangen, til raspen er lys brun. Læg til tørre på lidt køkkenrulle.

  7. Server de færdige hornefritter med tatarsauce og grillet standkål eller en frisk salat.

Tatar sauce

  1. Bland alle ingredienser i en skål

  2. Smag til med salt og citronsaft

Grillet strandkål

  1. Pensl lidt olivenolie på strandkålen

  2. Grill eller steg hårdt og hurtigt

  3. Drys med salt.

 
 
Opskriften er udviklet af Kyst Kollektivet


Forrige
Forrige

Krabbegryde på kysten

Næste
Næste

Kørselstilladelse