Curly Horn
Der er noget helt særligt ved at tage en friskfanget fisk og forvandle den til en sprød, velsmagende ret. Curly Horn er en lækker, gyldenpaneret udgave af hornfisk, hvor den knasende panko-rasp møder den milde, fine fisk i en uimodståelig kombination.
10 personer | 45-60 minutter
Det skal I bruge
Curly horn
Hele hornfiskefileter, halveret på langs, fra 20-25 fisk
10 æg
6 dl Hvedemel
6 dl panko rasp
Salt og peber
Solsikkeolie til friturestegning
Tatar sauce
5 dl mayo
8 dl græsk yoghurt
4-5 spsk kapers, hakket
6 syltede agurker, finthakket
5 fed hvidløg, presset
4 tsk Dijon sennep
Et squeeze citronsaft
Salt og peber
En lille håndfuld krydderurter, fx purløg, persille og dild, finthakket
Grillet strandkål
20 friske skud strandkål
Olivenolie
Flagesalt
De unge skud, som smager bedst, har en flot lilla til dyb rød farve.
Kålen kan både tilberedes på grillen, bålet og komfuret.
Sådan gør I
Curly Horn
Bland hvedemel med lidt salt og peber i en dyb tallerken.
Pisk ægget i en anden dyb tallerken.
Hæld pankorasp i en tredje dyb tallerken.
Vend først hornfiskefileterne i mel, derefter æg og tilsidst i panko rasp. Læg klar på en tallerken.
Opvarm fritureolie i en gryde. Den er klar når olien syder omkring en krumme af panko raspen. Sæt blusset på medium varme.
Frituresteg de panerede hornfiletter én ad gangen, til raspen er lys brun. Læg til tørre på lidt køkkenrulle.
Server de færdige hornefritter med tatarsauce og grillet standkål eller en frisk salat.
Tatar sauce
Bland alle ingredienser i en skål
Smag til med salt og citronsaft
Grillet strandkål
Pensl lidt olivenolie på strandkålen
Grill eller steg hårdt og hurtigt
Drys med salt.
Opskriften er udviklet af Kyst Kollektivet
Kommende kurser, netværksmøder og events