God stemning ved Simested å
Piotr på jagt med spinnestangen.
Fiskeakademiets Fisk 1’ere vendte igen i år tilbage til Simested å i håbet om at indfri drømmen om en stor havørred. Fisk blev set, å gennem fisket, grillpølser spist og drømme blev større.
Der skal ikke meget til, at få unge lystfiskere ud af fjerene, når der er udsigt til fisketur. Alligevel skal der endnu mindre til, når man kun lige skal gå 10 minutter, før man kan fange store havørreder. I rygsækkene lå der frisksmurte madpakker og vand, samt alt den nye viden om havørredfiskeriet i åen fra gårsdagens oplæg.
Da vi ankom til startstedet, blev stængerne hurtigt rigget til og den helt rigtige spinner eller flue båndet på. Hurtigt deltes folk ud i mindre grupper og afsted gik det. Nogen gik nedstrøms, andre opstrøms og nogen tog den lange tur op for enden af stykket, for at fiske hele vejen tilbage.
Det kan godt være, at der skal tankes op på forsyningerne, men blikket rykker sig ikke fra åen.
Da vi kom op for enden af stykket, måtte vi erkende, at der sørme var meget vand at fiske på vejen tilbage. For det så alt sammen, alt for godt ud. Vi smed os i græsset og snakkede om, hvordan pokker vi skulle gribe det an. Bero gik forrest de første sving igennem, og der gik knap nok et sving, før han så den første havørred springe. Hurtigt tog han et par kast, men uden hug. Nå, op i græsset og sidde.
Bero og Mikkel valgte en ny flue, og listede langsomt ned til svinget igen. Sammen hjalp de to hinanden med at dække hver en vinkel fluen kunne have, for at have fået havørred i hug. På trods af det, så vi ikke den ikke igen, men fisk var set og drømmen levede resten af fiskeriet tilbage igen.
Tilbage igen blev drengene mødt af resten af holdet. Havørreden vi havde set, voksede et par centimeter. Skønt der ikke var fanget nogen havørreder, var smilene stadig at spore, som havde vi fanget en hver.
Fiske 2’erne var i fuld gang med vandløbsundersøgelser oppe på broen, mens Fiske 1 fiskede i åen.
På broen over åen var de ældre Fisk 2’ere i gang med vandløbsundersøgelse sammen med biologen Kåre fra DSF. En blanding af Fisk 1’ere og 2’ere omsluttede Kåre og bakkerne med vanddyr, som Kåre lystigt fortalt om. Lige der var det svært at se, hvem der var mest fanget, dyrene i bakkerne eller de unge lystfiskere omkring dem. På broen blev der for alvor bygget bro mellem fisk og fiskere.
Vi vil gerne takke Aalestrup Lystfiskerforening for lån af fiskevandet og muligheden for vise ungerne denne perle
På vegne af Fiske 1 Instruktørerne
August Graversen